About Shim Min Ra

Annyeonghaseyo^^! *bows*

Salam kenal~! Khusus di page ini, aku akan membahas tentang diriku sendiri secara pribadi. Let’s check my “QUESTIONNAIRES” here to know more about myself… 🙂 !

Who am I?

Aku adalah salah satu author di ‘Super FanFics’. Kalian bisa panggil aku dengan sebutan ‘Eonni’, ‘Dongsaeng’, Minra, atau Angella (which is my real name). Terserah mau panggil apa, yang penting masih d

alam tingkatan yang wajar dan sopan… 😀

How old am I?

Aku lahir di tahun 1993. Tepatnya, 10 Oktober, 1993. Oktober tahun ini harusnya genap berusia 18 tahun. Tapi sekarang masih 17 kok… >_< !!

Where do I live?

Tadinya di Jakarta, Indonesia… Karena beberapa alasan, aku memutuskan untuk pindah ke New York (U.S.A) dan tinggal di sini untuk melanjutkan high school. Sekarang lagi sibuk memilih universitas yang cocok (tapi nggak ketemu-ketemu)… *stress* o_O !!

Why did I take interest in fan-fiction world?

Hmm… Jadi pertamanya waktu aku baru pindah ke U.S.A, aku tuh bener-bener stress berat! Stress gara-gara nggak bisa beradaptasi di lingkungan sekolah ataupun kehidupan di sini. Yahh… kalian tau sendiri, budaya di sini sangat berbeda. Ibarat seperti membuka lembaran baru dan memulai hidup baru. Nggak ada teman, sekolah baru, te

mpat tinggal baru, suasana baru, banyak ketinggalan pelajaran, mulai kerja part-time, dll… Saking stressnya, aku iseng-iseng cari fan-fiction humor atau cerita lucu untuk menghibur diri dan melupakan masalah dalam sejenak. Maksud aku, kalian sebagai pembaca pasti akan berimajinasi dan masuk dalam cerita sampai kadang-kadang kalian ngelupain dunia nyata. Hehe… :p Bagi yang suka baca fan-fiction, kalian pasti sering ngalamin ini. Aku juga sama. Begitu ada masalah, pelarianku langsung ke fan-fiction. Dari cuma baca cerita humor, merembet sampe ke horror, romance, dll. Lama-lama jadi kecanduan dan akhirnya aku juga mencoba untuk buat fan-fiction. Berkat fan-fiction yang sebagai penyemangat belajar, nilai-nilaiku pun naik dratis sampai dapat penghargaan murid terbaik. Kayaknya aku emang harus berterimakasih sama para idols karena udah nyebarin Hallyu-Waves… Kalau bukan karena para idols dan fan-fiction, aku yakin aku bakal terus-terusan depresi kayak waktu itu~ >///< *mianhae, aku malah curcol.. :X*

What do I like to do?

Design, membuat sketsa, photograph, belajar new dance di kelas gym, editing video, baca fan-fiction, browsing, menulis cerita, tidur *LOL*, denger K-pop, chatting, ngebuat banner untuk translation’s group, computer’s game, dll.

What’s different about me?

Kadang punya cara berpikir yang aneh dan beda dari kebanyakan orang. Trus pernah tidur 23 jam dalam sehari gara-gara begadang dan kecapean. Ada yang udah pernah begitu? Hahaha… *buka aib sendiri xD*

What do I fear?

Kehidupan.

Who are my biases?

Kim Ki Bum (Super Junior), Lee Tae Min (SHINee), Lee Joon Ki, Kim Jeong Hoon.

What are my greatest weaknesses?

Mudah gugup, sering lupa waktu, kadang ceroboh, susah beradaptasi, dan suka memaksakan diri meski udah tau hasil yang tidak memungkinkan… -_- …

What is my greatest strength?

Selalu berusaha lebih keras dari orang lain. :3

What languages do I speak?

Indonesian, English, Chinese, Spanish (not fluent), Korean (masih dalam tahap belajar).

What kind of fan-fiction do I usually make?

Tragedy dan Romance yang biasanya di tulis dalam Bahasa Indonesia. Entah kenapa menulis cerita dalam Bahasa Indonesia lebih nyaman buat aku. Tapi mungkin lain kali akan aku terjemahin ke Inggris, tergantung reaksi dari readers tentang fan-fiction tersebut. Dan sekarang sedang mencoba untuk menulis fan-fiction yang ber-genre horror ataupun humor… 🙂

P.S:

Kalau ada yang mau ditanyakan, ngomong aja langsung~ >w<

Contact me at facebook, MSN, e-mail, or BBM. Cari e-mail aku (la

_versailles_33@hotmail.com) karena aku selalu pake e-mail itu di setiap akun. Untuk BB pin, tanya lewat e-mail, MSN, atau kirim private message di facebook… Gomawo~ ❤


Because this website is available for international readers and authors, so let me make it easier.

Nice to meet all of you! I’ll introduce myself personally on this page. Let’s check my “QUESTIONNAIRES” here to know more about myself… 🙂 !


Who am I?

I’m one of the authors in ‘Super FanFics’. You guys can call me ‘Eonni’, ‘Dongsaeng’, Minra or Angella (which is my real name). Actually, I don’t really mind about it. Just call me whatever you want, as long as it’s not the rude ones… 😀

How old am I?

I was born in 1993. Precisely, October 10th, 1993. This October I’ll be an eighteen-years-old girl. However, I’m still 17 right now… >_< !!

Where do I live?

I grew up in Jakarta, Indonesia. Because of the certain reasons, I moved to

New York (U.S.A) and live here to continue my high school. But now I’m so busy for choosing college that fits me (I haven’t find one though)… *stressed* o_O !!

Why did I take interest in fan-fiction world?

Hmm… So when I moved to U.S.A for the first time, I was really too stressed! It’s because I felt like I couldn’t fit in the new society and new place. My old culture is really different from here, so I didn’t get use to it at all. Just like starting the new life. No friends, new school, new house, new situation, couldn’t caught up the lessons, started the new part-time job, etc… I was too stressed, that’s why I was searching humor fan-fiction so that I can forget my problem for a while. I mean, you guys as the readers will be imagine and get into the story until you forget the real world. Tee hee…:p For who li

kes to read the stories, I guess you ever felt that way. It goes the same for me. If I have a problem, I will just read fan-fiction to comfort my feelings. I just read humor stories at the first time, but now I read all of the genres (such as horror, romance, etc…). I became addicted to it and I also tried to make my own fan-fiction. Thanks to fan-fiction as my passion of study. Because of fan-fiction, my grades were all improved and I even got the ‘Best Student Honor Roll’. Feels like I really have to thank all Korean idols who spread Hallyu-Waves… Without them and fan-fiction, I would still feel depressed for sure~ >///< *sorry for writing too much, I just want to share my experience… :X*

What do I like to do?

Design, sketch something, photograph, learn the new dance in gym class, editing video, read fan-fiction, browsing, write stories, sleep *LOL*, listening to K-pop, chatting, make banners for one of the translation’s group, computer’s game, etc.

What’s different about me?

Sometimes the way of my brain thinks is really strange and different from most

of the people. Then, I even slept for like 23 hours a day because I was too tired and stayed all night long before. Does anyone have the same experience as me? Ha, ha… *what a disgraceful habits!*

What do I fear?

Life itself.

Who are my biases?

Kim Ki Bum (Super Junior), Lee Tae Min (SHINee), Lee Joon Ki, Kim Jeong Hoon.

What are my greatest weaknesses?

Nervous easily, always forget the time and can’t manage it, a bit clumsy, hard to fit in the new place, and always push myself too much even if I already know the impossible results… -_- …

What is my greatest strength?

I try as twice as harder than the others. :3

What languages do I speak?

Indonesian, English, Chinese, Spanish (not fluent), Korean (still learning).

What kind of fan-fiction do I usually make?

Tragedy and Romance fan-fictions that are written in Indonesian language. I don’t know why, but I feel more comfortable to use Indonesian for writing a story. However, I might translate it into English. Well, it depends from the responds of our readers about that fan-fiction. Now I’m trying to write horror or humor fan-fiction… 🙂

P.S:

If you want to ask anything, talk to me freely! I don’t bite~! >w<

Contact me at facebook, MSN, e-mail, or BBM. Use my e-mail (la_versailles_33@hotmail.com) to search all of my accounts. For BB pin, please e-mail me, or you can use MSN to ask me, also you may send a private message in facebook… Gomawo~ ❤


9 thoughts on “About Shim Min Ra

  1. lily191 June 11, 2011 at 11:43 am Reply

    saeng dah diterima dimana?
    jadinya kuliah di amrik juga yah? ambil jurusan apa? kapan balik ke indonesia?

    • Shim Min Ra June 21, 2011 at 6:15 am Reply

      Fashion Institute of Technology, eonn ^^~
      nee, kuliah di sini juga..
      nggak tau kapan balik.. hikss.. 😦
      kangen indo jadinya… TT.TT *nangis di pojokan*

  2. Shin Sung Rin June 20, 2011 at 1:02 am Reply

    trima kasih atas semua ffnya chingu…
    q paling suka ffnya Shim Min Ra

    • Shim Min Ra June 21, 2011 at 6:19 am Reply

      hehe.. cheonmaneyo~
      harusnya aku yg bilang trima kasih..
      gomawo udah mau baca semua ff nya, moga2 chingu merasa terhibur ^^~

      • Shin Sung Rin June 21, 2011 at 11:45 pm

        sama-sama! sangat trhibur…

  3. lily191 June 24, 2011 at 2:45 pm Reply

    saeng kamu di amriknya tepatnya dimana?

    • Shim Min Ra June 25, 2011 at 1:09 am Reply

      newyork, daerah Queens, deket Chinatown sama Koreantown juga ^^
      kalo mau silakan mampir eonn.. hehe..xDD

  4. tya191 October 25, 2011 at 11:48 pm Reply

    Angella, eonni bisa minta tolong g? Jika kamu bersedia tolong diisi yah…
    Eonni kirim ke email kamu. Thanx banget Angella, eonni g punya kenalan yang tinggal atau study di AS. Eonn, inget kamu disana jadi eonni mohon yah. thanx bgt

    • Shim Min Ra October 27, 2011 at 9:17 pm Reply

      cheonmane, eonn..
      hwaiting buat study nya =)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: